Ивано Спада е един от най-атрактивните „музикални хора“ в Европа – артистичен и музикален директор на V2BEAT Music Streaming Channel, базиран в Милано. Той е един от първите чужденци, които ще ротират версията на „Let Me Entertain You“ на българския DJ Dian Solo.

Като човек, който от дълги години е в бизнеса, твърди, че може от първо чуване да определи дали една песен ще е хит или няма да стане популярна и с удоволствие сподели, единствено за © Меломан.бг, музикалната си гледна точка за модерните тенденции и тънкостите в шоубизнеса.

Какви са тенденциите в актуалната музика на Европа?

Сякаш оставаме леко настрана взривяващия ритъм на транс и хаус музиката, чиито лидери бяха известните диджеи като Tiesto, Van Buuren, Дейвид Гета, Мартин Гарикс. В момента чартовете са превзети от мелодичния поп и латино ритмите от Колумбия и Латинска Америка. Има някои успешни кавъри, които поднасят популярните хитове от 90-те. Но всъщност връщането на добре забравеното старо е може би новата вълна, начин да се опитаме да бъдем различни, да избягаме от скучното и повтарящо се клише.


Ивано Спада
Какво прави една песен хит?

Факторите са много: мелодията, текстът, посланието, харизмата на изпълнителя и всъщност комерсиалната гледна точка на целия проект. Понякога се случва „перфектните непознати“, пуснали песен в социалните мрежи да направят „бум“, но това наистина са редки случаи. И ако зад тях не застане подходящ ментор, може никога да не повторят успеха си… За да стане една песен голям хит, не е зле, да има и доза късмет… или достатъчно пари, които да се вложат в нея. Безспорно е, че като се плати добра и масова PR кампания по радиото и телевизията, песента ще се повтори многократно. А повтарянето на една песен е почти сигурна гаранция за успеха ѝ!

Какво е мнението Ви за ремикса на Dian Solo – проекта „Let Me Entertain You“?

Връщането на такъв голям хит от миналото може да бъде „печеливша карта“. Така се възражда аудиторията, която е харесвала песента, а и се присъединяват нови фенове, които ще я чуят за пръв път. „Облечена“ в актуалните музикални тенденции, песента става наистина напълно готова да „разбие слушателите“. В този случай повторението не е толкова важно, за да се наложи песента – тя вече е хит!

Какво отличава тази версия от другите подобни?

Ремиксът на Dian Solo се отличава точно с тази мелодичност, за която споменах вече. Ако вокалната част е вече известна и със сигурност не може да се мисли за пълно репликиране на оригиналния глас, то цялостният проект се предлага в модерна версия, далеч от агресивното звучене. Това е актуалната тенденция в поп музиката.

А Вие самият как се забавлявате?

Слушането на разнообразна музика е всъщност житейското ми парти. Музикалните фестивали и концерти са много важни за мен. Роден съм през 60-те години и преминах през различни и важни музикални епохи, за да разбера, че най-важното е никога да не спирам да слушам музика. Аз не съм от онези носталгични хора, които казват, че музиката от последните десетилетия е била най-добрата и музикантите вече за нищо не стават. Напротив – музиката изразява човека и трябва да се „живее ден след ден“. Бих обявил музиката и песните за „световна основна полза на човечеството“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *