Най-младата етно-рок българска група ETNOTIX ще представи дебютния си албум „Някъде на изток“. Премиерата е на 26 април в Sofia Live Club от 20.00 ч.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на ETNOTIX е за всички ценители на българския фолклор, погледната през призмата на тези талантливи млади музиканти. В албума са включени десет авторски произведения на фолклорна основа. Сред тях са вече познатите и харесвани от публиката – “Щипка сол”, “Следвай ме”, “Някъде на Изток” и “Малай мома”.

ETNOTIX е създадена през 2014 г. по идея на Асен Павлов, а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла „Траките“, където те изпълняват музиката към Първа легенда – „Орфей и Космосът“ и в спектаклите на ансамбъл “Чинари” – “Ние Българите” (2016 г.) и “Мистичен ритъм” (2017 г.) в зала 1 на НДК.


В състава на Етнотикс са музикантите: Деница Христова (първа гъдулка), Десислава Тодорова (втора гъдулка), Деница Дончева (трета гъдулка и бек вокал), Латина Буневска (алтова гъдулка), Любомира Павлова (основен вокал и перкусии), Александър Кирилов (соло китара), Петър Миланов (бас китара).

Фронтмен на групата е Калоян Павлов (сет барабани и перкусии), който преди броени дни бе отличен с „Икар“ 2018 в категория „Вариететно и атракционно изкуство“ – за изключителни постижения в музикалната, хореографска и танцова дейност през годината. В атрактивното събитие нa 26 aприл ще вземат участие и други изключителни музиканти, които ще бъдат гост-изпълнители на групата и ще поздравят публиката.

Билетите за 26 април в Sofia Live Club са с цена 15 лв. (на предварителна продажба) и 20 лв. (на вход, в деня на събитието). Начало – 20:00 ч. Организаторите предупреждават, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.