Култовият хит “Let Me Entertain You” на британския певец Роби Уилямс официално се издава в световен мащаб, във версия на популярния български DJ Dian Solo. Това е поредния международен успех за Дидо, след като песента на Deep Zone Project „Please Don’t Go”, създадена от него, получи номинация в конкурса на американската платформа "Filmfreeway /Hollywood Songwriting Contest".

Клубната адаптация на “Let Me Entertain You” е част от проекта на Dian Solo “Music Legends Remixed”, в който DJ-еят има за цел да „облече“ в нов съвременен звук, мега хитове на някои от най-популярните световни изпълнители като Майкъл Джексън, Роби Уилямс, Ерик Клептън, AC/ DC, Guns n Roses, Джордж Майкъл, Арета Франклин, Ричард Маркс и много други.

За адаптация на глобалния хит „Let Me Entertain You“ Дидо получава официално одобрение и разрешение от оригиналния издател на песента – BMG, чрез тяхното представителство в България – Virginia Publishing.


Интересна подробност е, че тъй като няма право да използва семпли от оригиналното произведение, всичко се изсвирва наново, а вокалите се записват с чуждестранни певци, чийто глас много се доближава до оригинала. По желание на издателите, певецът остава в тайна. За него само се знае, че е от Великобритания и в момента е на турне в САЩ.

Новият аранжимент е направен изцяло от Dian Solo в съвременен, модерен танцувален стил, но без да бяга от оригиналното звучене. Удоволствие за меломаните ще бъде да чуят съзвучието на използваните „живи инструменти“: китари, пиано, бас китара, тромпет и брас секция.

Клубните адаптации на Dian Solo се разпространяват в цял свят чрез музикалния лейбъл Which Bottle Records и звучат в клубове, радиостанции и музикални телевизии с международно покритие. “Let Me Entertain You“ излезе официално на 5 юли във всички дигитални платформи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.