Проектът „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ стана причина и вдъхновение за песента „Агресия“, в изпълнение на Дичо, Теди Кацарова & RDMK - Руди, Дули, Муден и Кукушев.

С началото на учебната година съвпадна и премиерата на песента и видеоклипа, чието послание е да се намали агресията сред децата. Изпълнителите Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев предават силно емоционално посланието на „Агресия“, тъй като не само я изпяват, но и са автори на текста и думите извират от душата им.

Идеята е чрез музика, която има най-лесен достъп за внушение у младите хора, да се намери диалогичен начин за разрешаване на наболелия проблем за агресивно поведение сред подрастващите в България. Песента „Агресия“, в подкрепа на проекта срещу насилието в училищата, се ражда по идея на д-р Денислава Ангелова, съучредител на Асоциация “Докосни дъгата” (с принос за детското здравеопазване и грижа) и е с подкрепата на Министерство на Младежта и спорта.


Дичо, Теди Кацарова и RDMK - Агресията

Видеото е заснето в държавното училище СУ „Ген. Владимир Стойчев” (първото спортно училище в гр. София, открито на 01 септември 1974 г.). В него участват младежи от учебното заведение, които проявяват голяма артистичност и се справят изключително добре с ролите си.

Сюжетът на клипа разказва как група момчета тормозят друго момче, а действието внушава, че не е нужно да се биеш, за да бъдеш забележим и атрактивен.

Песента „Агресия“ е по музика и аранжимент на Стойчо Иванов – Стинки; Микс и мастеринг: Петър Костов – бате Пешо (Studio Buster); Текст: РДМК, Дичо, Теди Кацарова; Режисьор: Тодор Велев – ToKKo (Evil Frames); DOP: Георги Маринов – Гопето; Продуцент: Денислава Ангелова, Асоциация „Докосни дъгата“, Министерство на Младежта и спорта; Грим: Елиза Попова.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *