Дичо прекара няколко часа в трудно проходимата и слабо изследвана пещера Лепеница в Родопите, в името на новия си видеоклип „Дух“. Той, музикантите от бандата му и снимачният екип смело прекрачиха прага на криещата неизвестности природна забележителност.

За да заснемат част от кадрите на новото видео, Дичо, момчетата и операторите сложиха каски и стабилна екипировка, подготвени за хлъзгави зони с трудна проходимост.

Тръпката и адреналинът по време на екстремното преживяване определено ще си проличат във видеото, като екшън нотките са напълно в концепцията на приключенския филм „Беси“, от чийто саундтрак е песента „Дух“.


di4o_i_bandata-2

Друга част от кадрите на видеото са заснети в гробница, която е декор на студията UFO Film And Television. Тя е част от сюжета на филма, в който Дичо играе главната мъжка роля. Гробницата представлява древно тракийско находище на племето беси.

В момента клипът е в своята финална фаза и в най-скоро време ще стане факт. Песента „Дух“ е пилотният сингъл от предстоящия албум на Дичо, който също ще е готов в края на годината. Тя е по музика и аранжимент на Дичо и неговата банда. Текстът е на Румен Гайдев-Гаро. В идеите за текста е участвала и Поли Генова.

Приключенският филм „Беси“, от чийто саундтрак е песента „Дух“, се очаква да излезе на екран в края на ноември. В него Дичо се превъплъщава в ролята на алчен иманяр – Ангел, целящ да се сдобие с ценна находка, като я скрие от света.

di4o_i_bandata-3

Във филма ще видим музиканта в успешно актьорско превъплъщение и в много екшън сцени, в които упражнява стрелба и е в центъра на гонитби и схватки. Кадрите от филма, голяма част от които ще влязат и във видеото на „Дух“, са заснети в Родопите – покрайнините на гр. Ракитово и Велинград, където се намират множество останки от времето на древнотракийското племе беси.

Филмът „Беси“ е базиран на легенда, разказваща за приятелските отношения между Александър Македонски и древнотракийското племе беси, които са го посрещнали радушно и подпомогнали по време на неговия поход, а той в знак на благодарност ги е наградил с купища богатства.

В днешно време много иманяри и археолози се опитват безуспешно да открият следа, водеща до тези богатства, докато в един момент, съвсем случайно, един човек открива плоча с описание. Тук започва историята на филма, изпълнен с много приключения, екшън, заплетени истории и обрати, подплатени с тънка ирония.

Участват: Дичо, Ивайло Аспарухов, Деница Георгиева, Мария Миради и др. Сценарий: Георги Врабчев; помощник сценарист: Деница Георгиева; костюми: Камелия Тодорова; оператор: Никола Дамов; режисьор: Георги Врабчев.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.