Дамян Попов не спира да катери музикални върхове и да изненадва меломаните си с всеки нов проект. След " Делено на две" и "Не вдигай" актуалният му сингъл "Твоето момче" (feat. Divna) вече три месеца се намира в челните позиции на родните чартове.

Bmat нареди сингъла сред 5-те най-ротирани песни у нас, а Shazam България обяви „Твоето момче“ за най-търсеното родно повече от 2 месеца.

През юли „Твоето момче“ оглави и месечния чарт на музикалния портал © Меломан.бг и електронното списание © 10-те най за най-горещите български песни.


За успехите, новите проекти и летните емоции си говорим с поп певеца в едно откровено интервю за © Меломан.бг.

Здравей, на какво се дължи успеха на „Твоето момче“ и очакваше ли милиони гледания и толкова хиляди лайкове и положителни коментари?

Хм, винаги, когато пускаш нов проект, се надяваш, че този път успехът ще е по-голям от предишния такъв… Пуснахме „Твоето момче“ на 1-ви юни и за броени часове видях как песента буквално залива социалните мрежи… За 20 часа бяхме натрупали над 100 000 гледания. Тогава вече бях наясно, че „Твоето момче“ ще пожъне успех. А дали има точна формула – едва ли, със сигурност обаче екипът е много важен, а аз се доверих на хора, които ме познават отдавна и знаят какъв човек съм, какъв тип артист съм и какво наистина би ме откроило от всички останали. Музикалният продуцент Калин Димитров винаги е усещал какво би ми харесало в една песен и какво – не. Той е феноменален творец и с него е истинско удоволствие да се работи. Текстът на „Твоето момче“ е дело на Росен Димитров, който пък адски ме изнанада – креативен, различен, модерен. Гордея се с моя екип. Сбъднах и една друга своя мечта, да снимам с режисьора Ники Нанков, който ми постави много задачи във видео, но мисля, че се справихме супер добре, само… не трябваше да убиваме иначе толкова готините мацки в клипа, но – съдба!

А защо избра Дивна за гост-вокал?

Тъкмо щях да казвам, че и тя е част от отбора и то най-чаровната част. Изключтелен професионалист, музикант, малката сладурана с детско гласче всъщност вече е горещо блонди с доста секси глас. Нейното включване е удар „директно в десетката“. Вече не мога да си представя песента без нейното участие. Наскоро се засякохме на общ концерт във Варна и изпяхме заедно парчето. Изпитах такъв кеф, когато видях и чух над 20-30 хиляди млади хора да пеят заедно с нас. Няма как дори да го опиша с думи!

Готов ли си вече с нови проекти?

Да, разбира се. Есента вече донесе новите проекти. Единият е в дует отново с моята слабост – Миа. Работим по много свеж сингъл, който е написан от мен. Работното заглавие е „Излез“. Така или иначе не бързам, защото „Твоето момче“ още е по върховете на класациите. Имам много музикални идеи, но колкото и да ми се иска, понякога нещата не стават толково бързо.

Какво мислиш за Сузанита, някои я нарекоха явление…?!

Ще бъда напълно откровен. Не разбирам тази „мания“ по Сузанита, дотук видяхме 2 проекта, в които лично за мен тя не се откроява с каквито и да било музикални или артистични качества. Не ми пука дали е на 14, 24 или 54. Факт е, че издигаме в култ посредствеността и простотията. След година-две едва ли някой ще я помни. Никога не бих си пуснал да слушам нещо подобно, било то у дома или в колата, където пък обожавам да слушам музика.

А какъв меломан е Дамян Попов? Какво обичаш да слушаш?

Страшно разнообразна, в зависи от настроението ми, но като че ли най-обичам денс музиката. Затова сред любимите ми тракове това лято са David Guetta – „2 U“ (feat. Justin Bieber), Robin Schulz – „OK“ (feat. James Blunt). Иначе обожавам Сoldplay, понякога слушам и Kings of Leon, U2… а напоследък родните радиа ми набиха едно доста странно и интересно гръцко парче, което ми направи впечетление и пътувайки в Гърция „Mantissa“ на Marina Satti. Не деля музиката на жанрове! Мечтата ми е един ден музиката у нас да няма бариери, граници… точно както е в Гърция, Турция, та дори и в Сърбия. Музиката трябва да ни обединява, а не да ни разделя. И вярвам, че това ще се случи много скоро!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.