Видеоклипът на „Ела“ – една от най-харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р. е вече факт. Акустичната балада, създадена за пиано и глас е различна като звучене от всичко записано досега от групата.

Да импонира на емоцията на песента в клипа е изграден имагинерен образ на жена-птица. Красива, силна, мистична и малко тъжна – полужена, полуптица, с крила вместо ръце, тя танцува своя необикновен танц, между реалността и фантазията. Тази роля е поверена на прима-балерината на Софийска опера и балет – Марта Петкова. Хореографията в клипа е дело на Росен Михайлов. На рояла е виртуозът – пианист Ясен Велчев (група Те), който работи с Б.Т.Р. над 10 години.

Автор на музиката и текста на „Ела“ е Славчо Николов. Оператор е Мартин Чичов, а режисурата е на Ивайло Марков и Боряна Николова. Костюмът на жената – птица е дело на дизайнера Кристина Бъчварова, а крилата са специално изработени от екипа на Людмил Николов.


На 12 март от Виена стартира Европейското турне на Б.Т.Р. за 2020 г.

Турнето е през март и април. Групата изпрати 2019 г. с Европейско турне с 13 концерта, Национално лятно турне „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на „Никога преди“ и „Тези дни“ и турне в Северна Америка.

От 2019 г. в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“ на групата.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *