Дни преди началото на пролетта певецът и композитор Ави Бенеди представя новия си сингъл. Песента е бърза и много весела, носеща позитивни емоции, а изненадата е, че в парчето Ави пее на испански език. Заглавието е "La Vida Amiga" и в превод означава "Животът - приятел".

Изпълнителят е известен с това, че е полиглот и говори 10 езика, но испанският е един от малкото, които не владее. Това обаче не е пречка за него да се справи перфектно и с езика на Сервантес.

В новия си проект Ави Бенеди е заложил на изцяло нова визия, на един много модерен и свеж стил. В снимките на видеото се включват красивите момичета от балет „Нова“ с оригинална хореография, а премиерата на клипа ще бъде на 07 март 2017 г. (вторник).


Певецът ще покани приятели и колеги в тесен кръг в столично заведение, за да почерпи за появата на новата песен, която ще е с премиера не само в България, но и в Германия, Австрия, Швейцария, Испания и др. eвропейски държави.

Официален спонсор на проекта е X VODKA Австрия, която тепърва ще навлиза в българския пазар.

Композиторът и певец Ави Бенеди е роден на 2 април 1980 г. в Израел. Когато е на четири години, семейството му се премества да живее във Виена, Австрия. Родителите му са с руски корени. Баща му е Едуард Бабадост, известен тенор. Дядо му е народен артист на Таджикистан. Ави Бенеди има двама братя – единият е дизайнер на бижута и дрехи, а другият е режисьор.

На две годишна възраст Ави започва да свири на барабани – традиция, която спазват всички мъже във фамилията. Когато е на шест, баща му му подарява акордеон и това се превръща в негова страст за две години. На осем започва да свири на класическа китара и в продължение на три години посещава специализирано музикално училище във Виена. Следващият инструмент, по който се запалва, е keyboards. Става част от групата на дядо си, която изпълнява израелска фоклорна музика.

Ави говори и пее на редица езици, сред които иврит, английски, немски, руски, български, персийски, бухарски, словашки, румънски. Ави Бенеди е завършил Колежа по фотография и филмово изкуство във Виена. От 1999 до 2008 г. е отговорен оператор в австрийската телевизия ATV.

Междувременно започва да композира своя авторска музика и да работи професионално със своя група, която се казва Diamond Band. Заедно стават много популярни и в периода 2003 – 2006 г. реализират многобройни концерти по целия свят.

В Израел Ави Бенеди и „Diamond Band“ пробиват с песента „Live like in a movie“, която четири седмици е №1 в музикалните класации. От 2006 г. започва самостоятелната кариера на Ави Бенеди в Русия. Ави Бенеди композира за много световноизвестни звезди – руската певица Жасмин, Ищар, австрийската певица Jazz Gitti, арменската звезда Сона Саркисян и др.

Има два издадени албума: 2001 – „Avi Benedi & Diamond Band“ (в Австрия) и 2012 – Ави Венэди „Встретились поздно“ (в Русия). През 2005 г. в Израел излиза сингъла Avi Benedi „En il Rosh“. На 18 октомври 2016 Ави излиза на една сцена с етно звездата Ищар в зала 1 на НДК в София.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.