11-годишната Валерия Стоянова дава категорична заявка за българската музикална сцена и ефир с дебютния си авторски сингъл „Ясен месец“.

За крехката си възраст Валерия взема смелото и отговорно решение за акустичното изпълнение – вокал и пиано, на народната песен в джазиран вариант. Аранжиментът на песента е на Станислав Арабаджиев.

Въздействието от изпълнението в необичаен за страната ни „unplugged“ вариант допълва стилното видео с режисьор Стойчо Стоянов и оператор Валентин Даневски.

„Ясен месец“ е написана като въстанически марш от Яни Попов – войвода и деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Текстът бързо придобива популярност и песента става химн на тракийската революционна борба и на Странджа.

Валерия проявява интерес към музиката на 3 годишна възраст. На 5 години посещава вокална група, но скоро след това има желание да се изявява самостоятелно. На 6 г. тя е одобрена да участва в телевизионното предаване “Големите надежди” и там се изявява на живо на големите концерти.

Проявява огромен интерес към пианото и желание сама да си акомпанира на песните, които пее. С помощта на своите родители (музиканти) започва да прави различни аранжименти на любими песни.

Впечатлени от таланта и, музиканти от поп и джаз гилдията и телевизиите я канят за самостоятелни участия в концерти и телевизионни предавания. От съвсем малка участва и в благотворителни концерти.

На няколко сцени пее в дует с Васил Петров, както и самостоятелно свири и пее на спектаклите “Синатра – Вегас 1/2” в зала 1 на НДК на една сцена с Хилда Казасян, Брус Джонсън и др.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *