Неподправен английски хумор, изящни афоризми, забавни шеги и истински истории за джентълмени, които се отличават с изключителното британско "чувство за собствено достойнство". Майсторски изградени сюжети, необикновени герои, неочаквани обрати, непредсказуеми финали и, разбира се, типичната му ирония – това са характерните особености на събраните в този сборник истории.

Чрез сборника с разкази „Отлично съчинена история“ ще се запознаем с най-ранното творчество на автора – от второто десетилетие на ХХ век, когато публикува кратките си форми в печата. За първи път на български език четем творби от сборниците „Once a Week“ и „A Table Near the Band“ в превод на Емилия Ничева-Карастойчева, придружени с няколко илюстрации от Мая Стайкова-Митова.

Разказите в „Отлично съчинена история“ ни връщат към нравите на Викторианската епоха и свръхспокойния и планиран с години напред живот на англичаните. Но далеч не очаквайте скучновати описания и липса на действие в сюжетите, защото тънкото чувство за ирония на Милн към тези порядки ще ви държи постоянно в напрежение.


Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Книгомания“ ви дават шанс да спечелите сборника с разкази „Отлично съчинена история“ от А. А. Милн.

Въпросът е: Как се казва криминалният роман на А. А. Милн, издаден и у нас?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 13 часа на 4 май и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.