Евтини самолетни билети

Майсторът разказвач Нийл Геймън създава истинска класика, представяйки ни впечатляваща версия на великите скандинавски митове, от които отдавна черпи вдъхновение за своите бестселъри.

В „Скандинавска митология“ Геймън превръща първичните истории в романизирана дъга, която започва със създаването на легендарните девет свята, разказва за подвизите на божествата, джуджетата и великаните и завършва с Рагнарьок, залеза на боговете и раждането на нови хора и ново време.

Геймън остава верен на митовете, пресъздавайки незабравимите образи на Один – най-могъщия от могъщите, мъдър, храбър и хитър; на сина му Тор – невероятно силен, но не и много умен сред боговете; както и на Локи – син на великани, измамник и ненадминат манипулатор.


Умело и остроумно Геймън вдъхва нов живот на митовете, за да предаде духа им на новото поколение читатели.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите сборника на Нийл Геймън „Скандинавска митология“.

Въпросът е: Как се казва богът на морето, морските ветрове и рибарството в скандинавската митология?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 21 април. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

3 коментара

  1. Името на богът на морето в скандинавската митология е Ньорд.

  2. Богът на морето, морските ветрове и рибарството в скандинавската митология е Ньорд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.