Дебютната книга на Биляна Генова “Чакам в кафенето” обединява разкази, в които героите са много широка палитра – художници и колекционери, венецианци и арменци, принцеси и пожарникари, крале и певци, учители и програмисти.

Историите в „Чакам в кафенето“ се разгръщат от ателието на Веласкес и площадите на Венеция до запустяла  къща в Шишковци и литературния клуб „Перото“. Обединява ги деликатният поглед към изкуството като уникално, разместващо световете преживяване, към любовта като очакване, към живота като лабиринт, в който изгубването не е непременно страшно.

Мотивите в тези разкази се развиват като в музикална пиеса, която  звучи в различно темпо и може да приключи с внезапен финал. Героите са художници и колекционери, венецианци и арменци, принцеси и пожарникари, крале и певци, учители и програмисти. 


Книгата пленява читателя със смелия отказ от всякакъв литературен грим, с тънката иронична наблюдателност, с лекотата и внезапността на откритията си, с присмехулния, въздушен строеж на историите…

В дните до четвъртък © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите сборника „Чакам в кафенето“ от Биляна Генова.

Въпросът е: В кой европейски град Биляна Генова е специализирала история на културата?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 3 декември и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *