Победителят в категория "Young Adult Fiction" на Goodreads за 2016 г. от превежданата на над 50 езика американската писателка с латвийски произход Рута Сепетис е вече на българския пазар, за да възкреси спомена за морска катастрофа с 6 пъти повече жертви от „Титаник”.

В „Сол при солта“ Сепетис възкресява спомените на последните оцелели от „Вилхелм Густлоф“ – немски лайнер, който отплава на 30 януари 1945 в изпълнение на операцията „Ханибал“ – евакуация на немски войници и цивилни по време на настъплението на руската армия.

Според немските архивисти в този ден на борда си корабът е качил 10 582 пасажери при капацитет от 1900. Половината от тях са били деца. Всеки от тях – роден в различна страна. Всеки от тях – преследван от трагедия, лъжи и война.

Хиляди отчаяни бежанци се стичат към бреговете, докато съветските войски настъпват в гръб, и пътищата им се пресичат на борда на Вилхелм Густлоф – кораб, който обещава спасение и свобода.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите романа „Сол при солта“ на Рута Сепетис.

Въпросът е: Като млада Рута Сепетис посещава колеж, за да учи едно музикално изкуство. Какво?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 16 юни. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *