Евтини самолетни билети

В средата на 50-те години на миналия век Труман Капоти придружава в качеството си на журналист постановка на „Порги и Бес“ в Съветския съюз. В резултат на това свое посещение той публикува "Музите се чуват" в две части в сп. "New Yorker".

Заглавието е взето от изказване на служител в съветското Министерство на културата, който казва: „Когато говорят оръдията, музите мълчат. Когато оръдията млъкнат, музите се чуват“.

По-късно Капоти обединява двете части, като нарича произведението си „Отчет“. Този „отчет“ е поредното доказателство за таланта на писателя явление, от когото се е очаквало да предаде в розова светлина гастролите на трупата, но верен на себе си, Труман не е в състояние да затвори очите си пред съветската действителност.


За самия Капоти тази книга е важно събитие в писателската му биография, за което той казва: „Докато я пишех, осъзнах, че най-после съм намерил отговора на нещо, което винаги е било най-голямата ми творческа главоблъсканица…

В дните до четвъртък © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство “Колибри” ви дават шанс да спечелите романа на Труман Капоти „Музите се чуват“.

Въпросът е: Една известна писателка използва приятеля си Труман Капоти за прототип на свой герой в най-известния си роман. Коя е писателката и кой е романът?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 13 часа на 13 юни и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.