След като разгледа байганьовщината в българската телевизия – в книгата "Уважаеми зрители", и в родния театър – в романа "Шекспир 3D", известният сценарист и телевизионен водещ Иво Сиромахов насочва своето перо и към българското радио.

Действието на тази трагикомична история се развива в България, 2001-2014. Музиканти с големи амбиции се опитват да оцеляват в пазарната среда. Измислят си класации, раздават си награди, опитват се да се рекламират по всякакъв начин. И, разбира се, се мразят, завиждат си и интригантстват. Никой от тях не подозира, че всъщност са жертви на една глупава политическа игра.

С безжалостна ирония Иво Сиромахов пише за порочните механизми на медиите и властта. Макар авторът да предупреждава, че „всички действащи лица и събития в тази книга са измислени“, със сигурност ще откриете познати случки и персонажи от съвременната действителност, а ефирът на българските радиостанции никога няма да бъде същият.


Романът „Българско радио“ (ИК „Сиела“) е смешна, но горчива история за родните медии и музикална сцена. В него на преден план се откроява абсурдността на съвремието ни – невъзможността ни да бъдем други, желанието ни да станем „известни“ на всяка цена, безизходицата, от която можем да излезем само чрез смеха.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите романа на Иво Сиромахов „Българско радио“.

Въпросът е: През коя година Иво Сиромахов получава „Наградата за дебют в областта на изкуствата“?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 7 април. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

3 коментара

  1. Носител е на „Наградата за дебют в областта на изкуствата“ през 1995 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.