Евтини самолетни билети

По покана на Degris Events, Националният балет на Русия „Берёзка” ще изнесе 3 спектакъла в България: 7 декември - Варна, 8 декември - Бургас и 9 декември - София. В двучасовите постановки „Берёзка” разказват в танц руска народна приказка. Хореографията, музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност.

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентични руски костюми – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения.

Националният балет на Русия „Берёзка” е създаден в сърцето на руските сценични и изящни изкуства – Москва. Основател на трупата е Надежда Надеждина, която световната критика определя като „Безусловно един от най-талантливите хореографи на нашата епоха, а хореографията и, като шедьовър на вкус, мисъл и естетика“.


Експерт в руското народно творчество, Надежда Надеждина успешно комбинира класическия балет и руските народни танци. Хореографията и на женския танц (по мотиви на руската народна песен „Во поле березонька стояла”) с необичайната „плаваща” стъпка се превръща в запазена марка на ансамбъла, а с нея танцьорите от „Берёзка” са изминали разстояние, по-голямо от това на земния екватор.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот дава шанс на двама от вас да спечелят по 2 билета за спектаклите на Националния балет на Русия „Берёзка” във Варна на 7 декември и в Бургас на 8 декември.

Въпросът е: През коя година е създаден Националният балет на Русия „Берёзка”?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Имената на победителите ще станат ясни в петък, 25 ноември. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

1 коментар

  1. Националният балет на Русия „Берёзка“ е създаден през 1948 г. в сърцето на руските сценични и изящни изкуства – Москва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.