„Отплаване. Фантастичното пътешествие на Whitesnake” е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл. Много се е изписало досега за „Бялата змия”, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в Deep Purple до днес.

С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на Whitesnake, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В „Отплаване” музикантите ще открият историята на групата, описана от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на „Here I Go Again“ и защо песента „Fool For Your Loving“ е била написана в конюшня.


Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за Whitesnake и отдалечава Дейвид от бандата.

Мартин Попов е включил и подробна дискография на групата, както и рецензии и описания на песните от най-великите албуми на Whitesnake.

С над 50 книги на тема рок и метъл Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите книгата на Мартин Попов „Отплаване. Фантастичното пътешествие на Whitesnake“.

Въпросът е: През коя година Whitesnake за първи път се изявяват пред българските си фенове?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 13 часа на 27 юли и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *