Нашумял с дебютния си сборник с разкази „Не беше тук и си отиде” и с романа „Докато дишам” Георги Томов представя „Всичките дни” – майсторски написани истории, които носят в себе си едновременно хумор и тъга, носталгия и надежда.

Между прекрасните корици на „Всичките дни” (дело на художника Дамян Дамянов) писателят Георги Томов поднася литературни произведения „рендосани, изшкурени и лакирани” от негови приятели – известни писатели, журналисти, преводачи и издатели.

„Експериментът, всеки разказ да е с различен редактор, се оказа чудесна идея за разноликите като тематика, емоция и ритъм истории, вдъхновени от живота. Благодарен съм на всеки от тях за взаимното удоволствие от съвместната работа, което – надявам се – ще усети и читателят”, казва Томов.


Верен на своя кинематографичен стил на писане, авторът пленява вниманието ни още с първите редове на поредния разказ, раздрусва ни порядъчно и ни оставя замислени след края му.

georgi tomov_vsichkite dniСприятелява ни с героите си и ги оставя да ни водят на всевъзможни места – от суровия Трънски край, през сгорещената Атина, та до дебрите на собствените им спомени. Заедно с тях преминаваме граници и трошим бариери и, някак, съвсем естествено, започваме да чувстваме света с техните кожи.

Томов е добре познат на българската публика със сборника разкази „Не беше тук и си отиде”, с романа „Докато дишам” (в съавторство с Дейна Бренченс), както и с разказа „Фосили” в наскоро излязлата антология с посветени на любовта истории от съвременни български автори „Обича ме, не те обича”.

„Всичките дни” гарантирано ще ви разсмее и разплаче, ще ви размечтае, обнадежди и размисли. И най-важното – ще ви накара да повярвате в силата на новата българска литература.

Тази седмица Меломан.бг и издателство „Сиела“ ви дават шанс да спечелите книгата на Георги Томов „Всичките дни”.

Въпросът е: Колко разказа съдържа сборникът „Всичките дни“?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 29 април. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *