Многократните носители на "Златен тромпет" за най-добър духов оркестър на фестивала "Гуча" в Сърбия – "Marko Markovic Brass Band" и екстравагантните балкански рок-ска титани - Коza Mostra от Гърция, ще забият за първи път на една сцена в София – на 10 юни в клуб "Маймунарника" в Борисовата градина.

Очаква ни невиждано и нечувано досега балканско Гуча-парти - луда комбинация от музиката на две банди, с балкански дух и емоция, неповторима енергия, ритми и настроение!

Началoто е в 19.00 ч., а освен участието на двете групи ще има и DJ парти с музика от балканите от всякакъв тип: духови оркестри, по-твърдо пънк-ска с балканско звучене и по традиция – български хора.


Eдин от най-големите виртуози на балканските ритми – тромпетистът Марко Маркович ще забие мощно в „Маймунарника“ заедно със своя оркестър от 9 души тромептисти – „Marko Markovic Brass Band“. Обявен от познавачите за най-добрият брас и джаз бенд на планетата, в музиката си те обединяват буйната балканска страст с любовта към живота. Стилът им е уникален и съчетава динамичното звучене с популярни поп мелодии, джаз елементи и циганска музика.

Балканските ска-титани от Koza Mostra идват от Солун (събрат се едва през 2013 г.) и не падат никак по-долу по ранг от сръбските си колеги, още повече вече са го доказвали на редица европейски и световни фестивали. С култовото си парче „Alcohol is free“ бандата се явява на Евровизия и достига до шесто място на финала на конкурса в Малмьо, Швеция (2013 г.).

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите двойна покана за шоуто на „Marko Markovic Brass Band“ и Koza Mostra на 10 юни в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина.

Въпросът е: Марко Маркович е син на една от най-големите легенди в Сърбия. Кой е неговият баща?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 9 юни. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.