Dubioza Kolektiv е една от най-популярните и обичани балкански банди. Те бяха у нас за последно през 2017 година, когато зарадваха повече от 10 000 души в „Арена Армеец“ с незабравимо шоу и страхотна енергия.

Бандата, чиято музика е смесица от рок, ска, дъб и реге, весели публиката в продължение на повече от два часа. Самите Dubioza Kolektiv определят стила си като “политически некоректна смесица от ска, пънк, реге, с добавка от балкански ритми”.

Често участват в необявени изяви на открито, подкрепящи определени каузи. Запазена марка на бандата е сценичното им облекло в жълто и черно. В свое интервю те споделят: „Не са много групите, които носят жълто, тъй като това е един от най-идиотските възможни цветове. Искахме да се спрем на нюанс, който ще накара хората и от птичи поглед да ни забележат на сцената”.


В България музикантите са известни с експлозивните си изяви на живо и не случайно ни включват в турнетата си за пореден (6-ти) път. Сред добре познатите им парчета са: “Kokuz”, “Balkan Funk”, “Kažu”, “Free.mp3”, “Firma Ilegal”, “U.S.A.”, “No Escape (from Balkan)”, “Hay Libertad”, “Vlast i policija”, “One More Time” и много други.

На 29 ноември в зала “Арена Армеец” те отново ще зарадват феновете си у нас, като този път обещават да изпълнят и някои съвсем нови песни, които ще бъдат част от предстоящия им албум. На 5 ноември беше и световната премиера на новия им сингъл. Шоуто им в София ще бъде последното от тазгодишното им европейско турне, което ще продължи през февруари догодина.

В дните до четвъртък © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и STROEJA ви дават шанс да спечелите два билета за концерта на Dubioza Kolektiv в „Арена Армеец“ на 29 ноември.

Въпросът е: Как се казва последният сингъл на Dubioza Kolektiv и с участието на коя световна звезда е той?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 28 ноември и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *