„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”.

Ценителите на балетното изкуство у нас, ще могат да видят уникалния спектакъл на 24-ти ноември в София в зала 1 на НДК, на 26-ти ноември във Варна в Двореца на културата и спорта и на 27-ми ноември в Бургас в Държавната Опера. Билетите варират от 30 лв. до 90 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

„Московският сити балет” ще представи постановката за първи път в България. Над петдесет балетисти ще разказват, чрез завладяващ танц и музика, за фаталната обреченост на любовта и невъзможността тя да се реализира в света на враждуващите фамилии. Автор на хореографията и постановката е Виктор Смирнов-Голованов, бивш солист на Болшой балет и създател на Московския сити балет.


В главните роли ще се превъплътят някои от известните руски балетни артисти – Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова и Юлия Журавлева.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите 2 билета за постановката „Ромео и Жулиета“ на „Московския сити балет“ в София на 24-ти ноември.

Въпросът е: Кой е композиторът, автор на музиката към балетния спектакъл „Ромео и Жулиета“?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 4 ноември. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *