"Мистичен ритъм" е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл "Чинари". Той ще бъде представен за първи път на 28 ноември в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на първия частен ансамбъл в България - "Чинари". Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор.

Всяка година „Чинари“ представят нови спектакли. Те се превърнаха в традиция и негова запазена марка и са очаквани с нетърпение от неговите почитатели. В спектакъла “Мистичен ритъм” ще вземат участие артистите от ансамбъл „Чинари“, група Etnotix, трио „Булгарина“ и квартет „Българи“.

Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност.


На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорния танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл „Чинари“ за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече години наред.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите 2 билета за спектакъла „Мистичен ритъм“ на ансамбъл „Чинари“ в Зала 1 на НДК на 28 ноември.

Въпросът е: „Мистичен ритъм“ поставя началото на подготовката за отбелязване на един специален за ансамбъл „Чинари“ празник. Какъв?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 10 ноември. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.