На 27 май от 19.00 ч. зала “България” ще посрещне на една сцена едни от най-талантливите, виртуозни и награждавани български цигуларки, в един различен концерт по идея и специалната покана на Маестра Любка Биаджони.

Три прекрасни, женствени и темпераментни дами – самата Маестра Биаджони, Йоанна Каменарска и Лия Петрова, заедно с музикантите от “София Симфоникс”, ще представят за първи път у нас симфоничния концерт “Жените в музиката”.

В първа част ще звучи Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс със солист Йоанна Каменарска (Трагична увертюра). Във втора част ще чуем Концерт за цигулка и оркестър от Сергей Прокофиев със солист Лия Петрова (Сюита № 1 от „Ромео и Жулиета“).


Диригентската палка ще бъде в ръцете на Маестра Любка Биаджони. С този концерт тя и “София Симфоникс” се завръщат бляскаво на сцената на най-представителната ни концертна зала – “България”.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите 2 билета за концерта „Жените в музиката“ в зала „България“ на 27 май.

Въпросът е: Кой е родният град на Маестра Любка Биаджони?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 26 май. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.