Една от най-добрите български цигуларки и първата жена концертмайстор в над 150-годишната история на Виенската филхармония - Албена Данаилова, пристига за специален концерт в София на 2 април от 19 часа в зала “България”. Събитието ще даде началото на 21-те Австрийски музикални седмици, които се провеждат под патронажа на Н. Пр. Роланд Хаузер - Посланик на Република Австрия в България.

В програмата ще звучат Концерт за цигулка и оркестър “В памет на един ангел” на Албан Берг и “Меса ми бемол мажор” на Франц Шуберт, а специален гост-диригент ще бъде Йоханес Вилднер, който също доскоро беше част от състава на Виенската филхармония.

Безспорен талант и изключителен професионалист, Албена Данаилова е поредният млад български музикант, високо оценен зад граница, когото все по-рядко можем да слушаме у нас. Българката е първата жена, която става концертмайстор на познатия със своя консерватизъм оркестър на Виенската Филхармония (с над 150-годишна “мъжка” традиция).

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите 2 билета за концерта на Албена Данаилова в София на 2 април.

Въпросът е: През коя година Албена Данаилова е назначена официално за концертмайстор на Виенската филхармония?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда. Името на победителя ще стане ясно в петък, 31 март. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *