Евтини самолетни билети

Есил Дюран (с рождено име Исмигюл Дуран Наим) е родена на 5 юли 1969 г. в Хасково. Истинското ѝ име означава „Бяла роза“. По време на възродителния процес ѝ е дадено името Силвия Горанова.

Завършва естрадния отдел на Националната музикална академия в класа на Ирина Чмихова. Освен българската консерватория, Есил завършва и турската. През 2005 г. се ражда синът ѝ Харис, дете от композитора Борис Павлов, с когото имат дългогодишна връзка.


Пяла е в Йордания, Кипър и на увеселителни кораби между Дания, Германия, Холандия, Норвегия и Англия. Певицата е известна с екстравагантното си сценично облекло и пластичните танци.

Успехът за Есил Дюран идва още с издаването на дебютния ѝ албум „Есил Дюран“ през 2001 година. В изпълненията си тя влага много душа и ги съчетава с темпераментни танци, като залага и на зрелищни сценични костюми. Есил е една от най-изисканите и стилни дами в българската музика. Избрала е поп-фолка като жанр, но едно от най-приятните ѝ изкушения е джазът.

През 2008 г. Есил Дюран е член на журито на шоуто „Music Idol“. Освен с пеенето, Есил се занимава и с дизайн на дрехи, има собствена модна линия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.