Гуруто на мелодичния епик транс - Робърт Майлс, е роден през 1969 година, син на италиански имигранти. Освен световноизвестен DJ, Робърт е и продуцент, композитор, радиоводещ. В средата на 90-те Майлс популяризира т. нар. dream trance - подстил на епик транса, който много често включва спокойни инструментали, изпълнени на пиано.

През 1994 създава най-известния представител на dream trance-a „Children”. За 2 седмици след официалния рилийз през 1995 г. са продадени повече от 30 000 копия в цяла Европа, сингълът оглавява чартовете в редица държави.

Майлс се увлича по пианото още като дете, когато живеее с родителите си в малко италианско градче. От 1984 година започва да работи в различни италиански клубове като DJ и радиоводещ. През 1990 г. Робърт използва спестяванията си, за да основе свое звукозаписно студио и пиратска радиостанция.

Дебютният албум на Робърт „Dreamland” излиза в началото на юни 1996 в Европа, а няколко дни след това и в САЩ. В него е включена песента „One and One” с гласа на Maria Nayler. Тя придобива голяма популярност по целия свят и е издадена самостоятелно в САЩ и Германия. По-късно излиза и нова версия на този албум – „Dreamland- The Winter Edition”.

Следва албумът „23 am”, съдържащ „Freedom” с гласа на Kathy Sledge. Този албум е доста по-различен от първия, залагайки на повече вокали, но отново на лице е типичното пиано за Майлс. През 2001 г. се появява албумът „Organik”, който, много от феновете на Майлс, считат за преход в стиловете спрямо първите 2 албума. Две години по-късно на пазара излиза и ремиксираната версия на албума „Organik Remixes”.

През 2003 Робърт се мести от Лондон в Лос Анджелис. Там той създава собствен лейбъл- „Salt Records” и през 2004 издава албум заедно с „Trilok Gurtu”, озаглавен Miles Gurtu. Петият му албум, озаглавен „Th1rt3en” излиза през 2011 г. В него Майлс смесва алтернативен и прогресив рок с електронно звучене. През 2012 г. DJ-ят основава собствена радиостанция „OpenLab”, която излъчва от Меката на електронната музика Ibiza.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *