Евтини самолетни билети

Галина Иванова Пенева е българска поп-фолк певица, известна с артистичния псевдоним Глория. Родена е в Русе на 28 юни 1973 г.

Глория е в шести клас, когато майка ѝ и баща ѝ се разделят. След развода тя и брат ѝ Николай отиват да живеят в село Две могили,където за тях се грижат баба им и дядо им. Тъкмо и в Две могили децата завършват и средното си образование.

Глория завършва техникум по селско стопанство в Две могили. Все още ненавършила 18 години,тя започва да пее с оркестър „Извор“.


Музикантите откриват таланта на бъдещата звезда на сватбата на първия братовчет на Глория – Дидо. На празненството родителите настояват тя да изпее нещо. Поздравът ѝ за младото семейство е хитът на Лепа Брена „4 године“. Музикантите са изумени от кадифения глас и от силното присъствие на сцената на младото момиче. Те веднага отправят покана Глория да бъде втора певица в оркестъра.

Двете със Стефка Митева много бързо се сработват, започват да пеят на два гласа и скоро превръщат „Извор“ в най-предпочитания оркестър в Русе и околността. Не закъсняват и поканите за десетки сватби и кръщенета. Оркестърът прави и успешен гастрол в Сърбия през 1991 г. След 2 години съвместна работа „Извор“ се разделя и всеки тръгва по свой собствен път.

Още през 1993 г. Глория става вариететна певица. Ангажиментите ѝ са в големите бар-вариетета и нощни клубове в страната. Репертоарът на певицата се състои от песните на Марая Кери, Уитни Хюстън, Мадона, Кайли Миноуг и други.

Така се ражда идеята за самостоятелен албум и Глория смело поема по този път. Влага всички свои спечелени пари в създаването на самостоятелен албум и записва новите си песни в студиото на Максим Горанов. Албумът е първия по рода си в България, отличава се коренно от известния тогава стил на Мустафа Чаушев и оркестър „Кристал“.

По същото време във фоайето на Интерхотел „Велико Търново“ Глория се запознава със своите бедещи и настоящи продуценти – Мария и Митко Димитрови, собственици на Пайнер студио.

„Радвам се, че от този момент започнаха големите ни успехи. Аз продуцирах първия си албум „Щастието е магия“ и той се оказа най-успешният пробив на българският музикален пазар“, споделя певицата.

Оттук започва звездният път на Глория, а изпълнителката е едва на 20 години. Точно година преди да издаде първия си албум Глория се запознава с бъдещия си съпруг Илия Загоров в Кърджали, в нощен бар „Ариезос“. От тяхната любов се ражда дъщеря им Симона. Илия е композитор на едни от най-големите хитове на Глория: „Носталгия“, „100% жена“, „Сбогом адиос“, „Не, старявай мамо“, „Циганско сърце“ и много други.

Още през 1995 година излиза и първата видеокасета на Глория, в която всички песни от албума „Щастието е магия“ са клипирани. Видеоверсиите са по сценарий, режисура и монтаж на Неделчо Йорданов. През 1995 година Глория работи с много талантливия тандем DJ Чоколет и Вики, които правят всички клипове от втория албум на Глория – „За добро или зло“. През следващите години видеоклиповете на звездата стават още по-модерни и по-професионални.

Следват множество албуми, десетки хитове и концерти, които превръщат Глория в символ на родната музикална сцена. През 2007 г. певицата бе член на журито за първото българско издание на „Music Idol“ по bTV.
Коментари

Свързани:

1 коментар

  1. Факт е – най-добрата певица в България след 1990г. Много пее тази жена. 90% от песните й са смислени. Съумя да напправи страхотни песни за майката, за родината, за бащата, за децата, патриотични песни също. Нейните песни ще останат във времето със сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.