Българският певец, вокал на Ку-Ку бенд, Борис Солтарийски е рожденик на 26 февруари. Роден е във Враца през 1982 г. До тригодишна възраст е живял във Враца. През 1985 г. родителите му се местят в София.

Занимава се с музика от 12-годишна възраст. На 15 години тръгва на уроци по пеене. Висшето си образование завършва в ДМА „Панчо Владигеров“ с профил поп и джаз пеене. Дипломира се през 2007 г.

През лятото на 1999 г. в София, Борис Солтарийски (вокали), Драгомир Мънзов (китара/вокали), Мартин Стефанов (бас) и Фабрицио Паризи (ударни) създават група „Хазарт“. Дебютната им авторска песен е „Повярвай ми“, която веднага се завърта по радиостанциите в България.


През 2000 г. Мартин Стефанов е заменен от Михаил Ковачев. По това време групата започва работа по своя дебютен албум, който е окончателно готов през пролетта на 2001 г. Албумът е озаглавен Хазарт, а най-популярните песни в него са „Тясно“, „Нека“ и „Докога?“. През лятото на същата година Хазарт представят албума си с участия в над двадесет града в страната, както и с концерт в Сърбия съвместно с група Сигнал.

През есента на 2001 г. Хазарт обявяват конкурс за нов барабанист. Новото попълнение е Емилиян Драганов, с който стартират записите по втория си албум. Първият сингъл от него е кавърверсията на песента на Сигнал „Скъп спомен мой“.

В „Шоуто на Слави“, като част от Ку-Ку бенд, работи от 2004 г., след като печели конкурса „Аз пея в Ку-Ку бенд“ заедно с Нели Петкова. Следват редица изяви, сред които участие на три турнета из цяла България, концерти в НДК, турне в САЩ, както и участие в най-рейтинговите предавания в българския ефир.

През 2009 година Борис Солтарийски е водещ на риалитито „Бягство към победата“, а след това и на „Музикална академия Ку ку бенд – Стани поп фолк звезда“ заедно с Нели Петкова.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.