Борис Дали е един от най-обичаните изпълнители на българската музикална сцена вече повече от десетилетие. Борислав Делибалтов, както е истинското име на звездата, е роден на 24 март 1982 година в град Бобов дол.

Любовта към музиката наследява от баща си, който е бивш акордеонист. Първите му стъпки в музиката са свързани с това, че свири на акордеон в самодеен танцов ансамбъл в Бобов дол, а по-късно се изявява и като певец в оркестър, където свири и на синтезатор.

През 2005 година Борис Дали се явява на кастинга „Планета търси суперзвезда“, който печели и в края на годината подписва договор с музикална компания „Пайнер“. Следват множество хитове, десетки видеоклипове, три поп-фолк и един фолклорен албум.


Борис Дали взема участие във всички представителни концерти и пет от традиционните летни турнета на фирмата. Носител е и на едни от най-големите награди като „Дебют на годината“, „Песен на годината“, „Дует на годината“ и „Фолклорен албум на годината“.

Навръх рождения ден на звездата сайтът „10-те най“ подреди 10 от най-емблематичните песни на Борис Дали. Вижте ги тук >>
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.