Евтини самолетни билети

Емилия Вълева, по известна в поп фолк средите само като Емилия, е българска певица родена в Раднево на 21 март 1982 г. Още от ранна възраст, на 12 години Емилия започва да изучава народно пеене при Димитър Колев и Живка Казакова. Певицата продължава своето обучение в Широка Лъка, в Националното училище за фолклорни изкуства. След 3 години се отказва и подписва договор с "Пайнер мюзик". Емилия продължава своето средно образование с профил музика в Димитровград и завършва през 2000 година.

Преди „Пайнер“ тя се занимава и изпълнява само народна музика. Първата си песен записва през 1999 година. Тя се казва „Свършено е с теб“ и получава първото си музикално отличие: награда за дебют от фестивала „Тракия фолк“. Записва много дуетни песни със свой колеги, част от тях са: Весела, Мира, Мария, Валдес, Сакис Кукос, Галена, Малина, Бо, Стефан Илчев и др. От 2005 година музикален продуцент на Емилия е Тодор Димитров-Токича.

През май месец 2008 година се ражда Иван – първият син на певицата. На 3 октомври 2016 г. Емилия стана майка за втори път. Малката носи името Мира.


Изпълнителката взима участия в много турнета, организирани от „Пайнер мюзик“. Като се започне от турнетата по чужбина: Гърция, САЩ, Испания, Англия, Турция, Чехия и се стигне до тези на българска земя, Планета прима 3 поредни години – 2004, 2005, 2006 и Планета Дерби – 2007, 2009, 2010.

Много често изпълнения на Емилия са оглавявали топ класациите в България. Едни от най-награждаваните песни са „Моята половина“ – 10 първи места в различни класации и едно второ, „Смелите си имат всичко“ – 8 първи места и „Свързано е с теб“ – 6 първи места.

Повече от 10 са албумите издадени от Емилия, а много са и песните извън тях, като голяма част от тях са дуетни изпълнения. Преди време видяхме Емилия да се изявява и като актриса в сериала на Нова ТВ – „Отплата“.

Музикалните отличия и награди на Емилия също не могат да се преброят, певицата е награждавана повече от 25 пъти, като част от нейните награди са: 1999 – „Тракия фолк” – Награда за дебют, 2002 – Най-прогресиращ изпълнител, 2003 – „Тракия фолк” – Първа награда на журито за песента „Легенда за любовта”, 2007 – Награда на клубовете „Планета Пайнер”, 2008 – Певица на годината — радио „Романтика“, 2011 – Най – артистично присъствие на изпълнител във видеоклип („Аларма“ заедно с Галена и Малина) – Годишни награди на ТВ „Планета” и още много други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.