Вокалистът на алтърнатив рок групата Linkin Park - Честър Бенингтън, е роден през 1976 година във Финикс, Аризона. Споделя, че пее откакто се помни. Като тийнейджър има проблем с наркотиците. След като завършва училище и преди да се отдаде на професионалната си кариера на музикант, работи в ресторант за бързо хранене.

Преди да се присъедини към Linkin Park, Честър е вокалист на групата Grey Daze. Същевременно работи на половин работен ден в заведение за бързо хранене, а вечерите репетира с групата. Тъй като не може да си позволи да си купи кола, се придвижва със скейтборд. Заради недостига на средства, Бенингтън напуска групата през 1998 година.


Дълго време след това не може да открие друга група, към която да се присъедини. Почти на ръба да се откаже от музикалните си амбиции, той получава предложение за прослушване за Linkin Park, които тогава се казват Hybrid Theory. Групата е впечатлена от гласовите му способности и го избират сред няколко кандидати. Записват албума „Hybrid Theory EP”.

Заради авторски права Hybrid Theory са принудени да променят името си. Честър предлага Linkin Park и останалите членове се съгласяват. Първият албум на групата – „Hybrid Theory”, излиза през 2000 година и включва хитовете “In The End” и “Crawling”. Албумът е продаден в над 20 милиона копия по целия свят.

През 2002 година Linkin Park издават албума-ремикс „Reanimation”, съдържащ и ремикси от “Hybrid Theory”. След това записват култовия албум „Meteora”. Следват не по-малко добрите „Minutes to Midnight”, „A Thousand Suns” (2010), „Living Things” (2012) и „The Hunting Party” (2014).

През 1996 година Бенингтън се жени за приятелката си Саманта. Двамата имат син, който се ражда през 2002 г. Три години по-късно двойката се развежда и Честър се жени за бившия еротичен модел Талинда Бентли, от която има 3 деца. Бенингтън участва и във няколко филма, сред които екшъна „Огън в кръвта” и „Огън в кръвта 2”, с участието на Джейсън Стейтъм.

Бенингтън е отявлен почитател на пиърсинга и татуировките. През 1995 година открива собствено студио за татуировки в Аризона.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.