На 29 септември лейбълът Epic/Legacy Recordings в сътрудничество с наследниците на Майкъл Джексън - "Estate of Michael Jackson" представят албума "Michael Jackson - Scream", колекция с 13 от най-големите и незабравими хита на Краля на поп музиката като "Ghosts", "Torture", "Thriller" и "Dirty Diana".

Албумът ще бъде издаден в два формата на физически носител – CD и фосфорециращ винил (с премиера 27 октомври) като всеки формат ще включва и специален постер. В допълнение, колекцията „Scream“ включва и нов сингъл като бонус трак – „Blood on the Dance Floor X Dangerous“, енергичен денс микс от пет песни на Майкъл Джексън, създаден от дуото White Panda.

Миксът „Blood on The Dance Floor X Dangerous“ включва семпли от песните „Blood on the Dance Floor“, „Dangerous“, „This Place Hotel“, „Leave Me Alone“ и „Is It Scary“.


Сингълът „Blood on The Dance Floor X Dangerous“ беше представен ексклузивно в дигиталната платформа Shazam на 06 септември. Всеки потребител, който направи предварителна поръчка за колекцията в дигиталнен формат, ще получи сингъла в момента на поръчката. “Blood on The Dance Floor X Dangerous” е наличен и във всички легални платформи за стрийминг.

Изборът на песни в „Scream“ отразява творческата визия на Майкъл Джексън за различните му артистични образи, креативността в сценичните костюми и маските, за тъмнината и светлината, за музикалните трансформации.

Всяка песен, част от колекцията „Scream“ е забележителна и има своето място в музикалната история: „Dirty Diana“ от албума „Bad“ оглавява сингъл класацията на САЩ в продължение на пет последователни седмица; „Thriller“ е седмият от безпрецедентните седем сингли от един албум, оглавили чарта, а самият едноименен албум („Thriller“) продължава да е най-продаваният албум за всички времена; в колекцията влиза и единственият дует между Майкъл Джексън и сестра му Джанет Джексън – „Scream“.

В подкрепа на новата колекция, Sony Music организира тази есен специални вечери, посветени на творчеството на Майкъл Джексън. Тези събития ще се състоят в Париж, Лондон, Сидни, Берлин, Лос Анжелис и Токио. Програмата ще включва седем късометражни филма от албума „Scream“, както и прожекция на 40-минутния филм към Ghosts. Филмът има само няколко публични прожекции, след премиерата му на Филмовия фестивал в Кан през 1997 година.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.