От първата си поява на сцената през 2016 г., BLACKPINK предефинират K-pop музиката, излизаща извън категоризации и насочваща се към световен успех.

С динамичния си, грабващ сингъл “Ddu-Du Ddu-Du” южнокорейският квартет разбива рекорда за на-високо дебютирал K-pop артист в класацията Billboard Hot 100, докато главозамайващото видео към него надхвърля 10 млн. гледания в първите си 6 часа и постига 36,2 млн. гледания за 1 ден.

Blackpink продължават да разтърсват поп средите и се подготвят за първото си появяване в САЩ на тазгодишното издание на Coachella, с което ще се превърнат в първата K-pop гърл група, превзела сцената на престижния музикален фестивал.


Групата BLACKPINK е откритие на YG Entertainment и зад артистичния псевдоним стоят Jisoo, Jennie, Lisa, and Rosé – четири изключително харизматични вокалистки, танцорки и модни икони. Rosé е родена в Нова Зеландия и расте в Австралия, Jennie израства в Нова Зеландия и Кореа, Lisa – в Тайланд, а Jisoo – в Сеул. С еклектичния си произход BLACKPINK се доказват като уникална мултикултурна и мултиезична сила в света на K-pop музиката.

Blackpink дебютират през август 2016 г. с албума от 2 песни „Square One”, който доказва тяхната пробивна сила и който сп. Rolling Stone определя като “перфектен брак между K-pop и A-town трап”. Грижливо формираният каталог на групата включва и дебютното ѝ EP “Square Up”, което излиза през юни 2018 г. и се изстрелва до #40 в Billboard 200 и #1 в световната класация за албуми на Billboard.

Няколко месеца след като „Square Up” превзема класациите, YG Entertainment и Interscope Records (Universal Music Group) сключват глобална сделка за BLACKPINK, проправяйки път на групата към международен успех.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *