Мат Тери е новият победител в шоуто X Factor 2016 като финалът се състоя в неделя вечерта (11.12.) пред 10 хиляди души в Уембли Арена и няколко милиона телевизионни зрители.

Тринадесетият сезон на най-обсъжданато телевизионно шоу във Великобритания завърши с феноменално изпълнение на Мат Тери, който представи „сингъла на победителя“ – „When Christmas Comes Around“. Песента е специално написана от Ед Шийран за победителя от 13-ия сезон на X Factor 2016.

Песента „When Christmas Comes” е налична за даунлоад и стрийминг във всички дигитални платформи. Приходите от продажбата на сингъла ще отидат по сметките на благотворителните организации в подкрепа на деца „Together For Short Lives“ и „Shooting Star Chase“.


Авторът на песента, Ед Шийран, е сред най-успешните британски изпълнители и композитори с над 11 милиона продадени копия (албуми и сингли), 4 Британски музикални награди Brit и 2 награди Grammy.

Мат Тери спечели зрителския вот след като представи песента на Джес Глин – „Take Me Home“, направи фантастичен дует с ментора си Никол Шерцингер с класиката на Принс – ‘Purple Rain’ и вдигна на крака публиката в Уембли Арена с интерпретацията на хита на Сам Смит – „Writing’s On The Wall“.

След победата Мат Тери сподели: „Не мога да повярвам, че наистина спечелих. Това е всичко, което искам и много благодаря на всеки, който ми помогна да стигна до тук. Специални благодарности на Никол, която повярва в мен още от първия момент“.

С автор Ед Шийран и с изпълнител като Мат Тери, сингълът „When Christmas Comes Around“ има всички шансове да се превърне в една от най-успешните съвременни коледни песни. Компанията SyCo/Sony Music ще дари всички приходи от продажбите (даунлоад и стрийминг) на сингъла във Великобритания и Ирландия на организациите „Together For Short Lives“ и „Shooting Star Chase“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.