„Western Stars“, първият студиен албум на Брус Спрингстийн от пет години насам, го отвежда по нов музикален път. Албумът черпи вдъхновение от поп класиките, създадени в студиата на Южна Калифорния от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. „Western Stars“ е записан в собственото студио на The Boss (както е наричан Спрингстийн от американските медии) в Ню Джърси с допълнителна продукция в Калифорния и Ню Йорк и излиза на 14 юни 2019 г.

Този албум е завръщане към песните от соловата ми кариера, характерни с бърз ритъм, вокални хармонии и оркестрални аранжименти. Western Stars е моята лична кутия за бижута от песни“, споделя Брус Спрингстийн.

„Western Stars“ включва 13 песни, а лириката покрива традиционни теми за американската публика като изолацията и общността, семейните отношения, връзката със земята и неизменната надежда, за дългия път през самотните магистрали сред безкрайната пустинна пустош и т.н.


Пилотният сингъл от албума е песента „Hello Sunshine“, която излезе на 26 април. Следват песните „There Goes My Miracle“ (с премиера 22 май) и „Tucson Train“ (03 юни).

Брус Спрингстийн заедно с Рон Аниело са продуценти на новия албум. Аниело записва всички партии за бас китари и клавишни в проекта. Част от вокалите в албума са записани от Пати Скиалфа, която прави и вокалните аранжименти на четири от песните в „Western Stars“.

В записите на албума участват над 20 студийни музиканта и са използвани редица инструменти, сред които щрайх, валдхорни, типичната стоманена педал-китара.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *