И до днес легендарната рок банда Beatles продължава да печели дневно по 67 000 паунда от компания, която е закрита преди повече от 50 години, предава Дарик.

През 1968 г. членовете на „Ливърпулската четворка“ (Джон Ленън, сър Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар), създават заедно Apple Corps., за да управляват финансите си и успяват за година да генерират близо 24,4 милиона паунда за година.

Днес Apple Corps. продължава да е собственост на двамата оцелели членове на групата, Пол и Ринго, както и на вдовиците на Джордж Харисън и Джон Ленън – Оливия и Йоко Оно. Финансовите отчети на компанията разкриват, че само за последната календарна година всяка от страните е получила „агрегирани такси за рекламни услуги, име и подобни“ в размер на 2,97 милиона паунда, пише „Daily Mirror“.


Нещо повече – приходите на компанията се се увеличили от 3,9 милиона паунда през 2016 до 5,7 милиона сега. Продължаващият финансов успех на Apple Corps. е още по-впечатляващ и поради факта, че компанията дори не притежава каталога с песните на Beatles.

Вместо това разчита на други източници на пари, включително и на документалния филм „Beatles: Осем дни в седмицата – годините на турнетата“. Само от правата за излъчването му компанията е гушнала над 10 млн. паунда.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.