Култовото видео на #1 хита на a-ha “Take On Me” стигна до 1 милиард гледания в YouTube. Норвежката банда се присъедини към малката група музикални артисти, постигнали този рядък успех.

Rhino ще отпразнуват най-новия член в клуба на милиардните гледания със специална оферта към феновете на a-ha, налична директно от магазина Rhino. Включени са: VHS видео на “Take On Me”, ексклузивен принт, подписан от всички членове на a-ha, тениски по дизайн на аниматорите на видеото и 3 ексклузивни принт сета от ерата “Take On Me”.

Първоначално издадено през 1985 г., официалното музикално видео на “Take On Me” наскоро бе обновено в 4K резолюция, с подобрено визуално качество. Клипът улавя въображението на аудиторията по света с разбиващ микс от скицирани с молив анимации и живи действия. Тази техника на илюстриране, позната като ротоскопиране, изисква заснемане на реални действия, за да бъдат после очертани кадър по кадър. За да завършат видеото, художниците прекарват 16 седмици, ротоскопирайки хиляди кадри.

Видеото към “Take On Me” помогна за разпалването на глобален феномен през 1985 г., когато песента стигна до #1 в 36 държави и се превърна в един от най-продаваните сингли на всички времена. Днес клипът се присъедини към клуба на милиардните гледания, успоредно с “November Rain” на Guns N’ Roses, “Smells Like Teen Spirit” на Nirvana и “Bohemian Rhapsody” на Queen.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *