Legacy Recordings, каталог подразделението на Sony Music Entertainment и RCA Records, представят новото издание „Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack)“. Албумът излиза утре (6 април 2018) и у нас.

Албумът е саундтрак към едноименния документален филм от две части, режисиран от носителя на наградите Emmy и Grammy – Thom Zimny. “Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack)” е наличен в дигитален формат и на физически носител в следните версии: двоен 12″ винил (2LP), единичен CD (включващ 18 песни) и тройно издание (3CD) в колекционерски бокс сет.

„Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack)“ включва 18 емблематични хита на Елвис Пресли, емоционални изпълнения и апокрифни алтернативни версии на част от песните му, които са музикалното „сърце“ на близо тричасовия документален филм, посветен на артистичния и житейски път на Краля: от ранните години, повлияни силно от блус и кънтри музиката през огромния му принос към развитието на поп културата до епохалните сесии в „Jungle Room“ в имението в Грейсленд през 1976 година.


Премиерата на документалния филм ще се състои в ефира на HBO на 14-ти април 2018 г. Във филма са включени кадри от личния архив на семейството на Елвис Пресли, които за първи път ще бъдат показани публично. The Searcher изследва живота и уникалната музикална визия на Елвис в цялата му сложност и многопластовост.

В анотацията си към албума Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack), режисьорът Thom Zimny пише: „Този саундтрак е в главата ми от години. Идеята не беше да направим просто филм, а да създадем паралелен музикален разказ от цялата колекция звукозаписи. Ето защо саундтракът е наистина неразделна част от същината на филма“.

Тройното делукс издание (3CD) включва 37 допълнителни записа на Елвис Пресли плюс специален компактдиск със селекция от оригиналната музика към филма, „Elvis Presley: The Searcher“ на Mike McCready (Pearl Jam); изпълнение на Том Пети и групата Heartbreakers на песента „Wooden Heart“; както и музиката, която е вдъхновявала Елвис (включително кънтри класиката „Home Sweet Home“ в изпълнение на майка му – Гладис Пресли). Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) се издава и с книга с твърди корици от 40 страници (съдържание: фотографии, възпоменателни бележки от Warren Zanes и директора Thom Zimny).

„Саундтракът не е бест оф колекция, а албум, в който песен след песен се рисува портрета на един артист“ – пише още Warren Zanes в книгата към албума „Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack [Deluxe Box Set])“ и добавя: „….артист, толкова последователен в своята откровеност, сякаш в постоянното раздаване на сцената той търси да намери липсващото парче от самия себе си. Елвис Пресли създаде изключителен каталог от песни, който се превърна сред основните фундаменти на разнообразието и красотата на съвременната американска музика“.

И както Брус Спрингстийн отбелязва в документалния филм, Елвис Пресли принадлежи към най-специалната категория музиканти в пантеона.

„Той е благословен от Господ! Той беше светлина за всички ни, първият, който влезе в битката – без карта и предварително зададена посока. Елвис проправи пътеката и показа какво трябва и не трябва да се прави. Дължим му огромен поклон за това“, добавя във филма покойният вече Том Пети.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.