Мултиплатинените Train ще отдадат почит на една от най-великите групи на всички времена и едно от най-големите вдъхновения в индустрията – Led Zeppelin.

Първият им кавър албум ще е със заглавие “Led Zeppelin II” и ще излезе на 3 юни през Crush Music със съдействието на Atlantic Records – лейбъла, издал оригиналния “Led Zeppelin II” през далечната 1969 година.

В записа ще има деветте парчета от оригиналния траклистинг, включително и класики като “Ramble On” и “Whole Lotta Love”. Албумът вече е достъпен за предварително поръчване в дигиталните платформи, а след 3 юни ще бъде и на CD и лимитирана колекция LP.


Идеята да издадат албума дошла на Train след скорошен концерт Sail Across the Sun, на който изпълняват оригиналния запис.

„Любимата ни група е Led Zeppelin, тя е повлияла в голяма степен музикалната ни кариера. Затова решихме, че ще е забавно да запишем един от техните албуми, за радост на феновете ни. Колебаехме се кой точно да изберем, но този запис надделя”, коментира вокалистът Pat Monahan.

„Те са трудни за записване, особено когато се опитваш да се доближиш максимално много до оригинала. Миксирането, времето, което са вложили в записа, невероятно е колко велика банда бяха. Неоспорими виртуози в своята сфера!”, продължи той.

Train ще изнесат няколко концерта в подкрепа на албума, ще имат и две участия в големи предавания. На 1 юни ще са част от радиопредаването на Howard Stern, а на 10 същия месец ще гостуват на Jimmy Kimmel Live!

Целият албум ще може да бъде чут на живо в Irwing Plaza в Ню Йорк на 1 юни, на 6 – в Troubadour в Ел Ей, два дни по късно в Сиатъл, а на 4-ти – в Great American Music Hall в Сан Франциско. Train ще участват и на фестивала Mountain Jam в Ню Йорк.

Групата е взела решение 100% от печалбите от албума да бъдат вложени във Family House, неправителствена организация от Сан Франциско, близка с групата. Фондацията осигурява временно настаняване на семейства на болни деца, лекуващи се в болницата California San Francisco Benioff Children’s Hospital.

„Не очакваме никакви печалби от този албум, ще сме щастливи да помогнем на Family House”, обясни Monahan.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.