С издаването на предишния си сингъл “Home” feat. Nico Santos, 23-годишният немски DJ и продуцент Topic си завоюва място на световната сцена и си спечели много фенове от всички краища на планетата.

Това не променя мястото, където записва – студиото Solingen остава мястото за продуциране, добавяне на емоция и настроение за младия музикант. Там той се оттегля, за да твори, и там сглобява заразните си електронни парчета, в които добавя щипка хаус и класически инструментали.

Topic, чието цяло име е Tobias Topic, е само на 16, когато учителят му по музика му представя Logic Pro. Въпреки че момчето няма страст към музиката, това променя живота му. Бързо след това Topic започва да продуцира за известни артисти в YouTube като Kayef (който участва в “Find Love”, част от дебютния албум на Topic “Miles”) и други, свързали се с него чрез социалните мрежи.


Точно социалните мрежи му помагат да започне кариерата си. Използвайки ги, за да популяризира музиката си, Topic бързо набира последователи. Той вече има над 100 хиляди фена в YouTube, Twitter и Facebook. В реалния живот нещата се случват малко необичайно за него. Всичките му видеа са записани с помощта на приятели, мърча му се управлява от кухнята на майка му, а запознанството му с Jona Selle, вокалистката в първия му сингъл “Light It Up”, е благодарение на общ познат.

“Light It Up” излезе в края на 2014, почти незабавно влезе в класациите и има над 10 000 продадени копия до сега. Вторият му сингъл “Home” лесно си спечели златен сертификат в Германия и Австрия, а видеото към него има над 11 милиона преглеждания. Topic се опитва да докаже на света, че популярен продуцент от Solingen може да пробие в музикалната индустрия сам.

„Просто трябва постоянство”, казва младият артист, който пусна и последното си парче “Find You” feat. Jake Reese и стана истинска световна сензация.

Идващ от Холандия, Jake Reese съвсем наскоро беше награден с Best Featured Vocalist Performance за годината на Dance Music Awards. Гласът му разпознаваме от песни на Hardwell, EDX, Klingande и Scooter. С Topic се запознават на звукозаписна сесия в Холандия.

„Написахме песента за един ден, но аз продължих работа по продукцията още два месеца, преди да съм доволен от резултата. Накрая останах с 20 различни версии на песента”, каза Topic.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.