Kalush Orchestra, победителите в конкурса Евровизия 2022 година, обединяват усилия с финландските рок легенди The Rasmus, за да издадат нова, повлияна от украинския фолк версия на хита от 2000-те „In The Shadows“.

Новата песен е озаглавена „In The Shadows Of Ukraine“. Изданието е първото за Kalush Orchestra след техния хит „Stefania“, с който печелят Евровизия, а адаптацията на оригиналната песен отразява чувствата по време на продължаващата война в тяхната страна.

Парчето е придружено от черно-бял музикален видеоклип, който допълнително подчертава ежедневните битки, пред които са изправени украинците. С предимно украински творчески екип, видеото служи като възможност за автентично отразяване на събитията в страната.


Оригиналният хит на The Rasmus прави истински фурор в Украйна, когато е пуснат за първи път, така че когато Kalush Orchestra се срещат с групата в Торино, Италия, те веднага започват творческа връзка.

Вероятно всички украинци на моята възраст си спомнят много добре това парче на The Rasmus. Бях на 17 години, когато го чух за първи път и не можех да спра да го слушам. Никога не бих могъл да си представя, че не само срещна The Rasmus лично, но ще си колаборирам с тях за нова версия на тази легендарна песен“, вълнува се фронтменът Олег Псюк.

Добавяйки своето уникално украинско фолк и хип-хоп влияние към „In The Shadows Of Ukraine“, Kalush Orchestra съчетава разпознаваемия звук на теленка (украински духов инструмент), мощния припев и забързания рап на Oleg Psiuk с класическия рок на The Rasmus. По този начин в емблематичния рок е внесена доза динамичен, нов звук.

Първият път, когато се срещнахме с Kalush Orchestra, беше на пре-партито на Евровизия в Амстердам. Беше много емоционално, тъй като знаехме, че в Украйна се води война, така че срещата с тези музиканти беше като среща с приятели, които рискуваха да загубят живота си. В Торино те се обърнаха към нас с идеята за микс версия между „Stefania“, „The Shadows“ и „Jezebel“.

Изпълнихме го на уличен концерт и беше магическо. Бях впечатлен от тяхната музика. Флейтата, комбинирана с бийтбокс, ме накара да настръхна. Радваме се, че можем да споделим тази нова творба с вас, беше вдъхновяващо да чуем как тази песен се прероди“, споделя Ееро Хейнонен, басистът на The Rasmus.

С много предстоящи изненади на хоризонта, сътрудничеството между Kalush Orchestra и The Rasmus далеч не свършва дотук!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *