Известни имена в музикалната индустрия като Кание Уест и Ели Голдинг ще запишат песни, чиито текстове ще бъдат написани от техни фенове. Парчетата ще са обединени в уникален интерактивен албум, който ще бъде посветен на борбата с крайната бедност.

Създаването на проекта беше обявено от неправителствената организация „Global Citizen“, която стои зад ежегодните благотворителни концерти в Ню Йорк.

Името на албума ще бъде „Metamorphoses“ и в него ще се съдържат 12 песни. Той ще бъде издаден още тази година и в него ще участват още изпълнители като британската фолк банда Mumford & Sons и инди-рок групата The National. Ели Голдинг също ще участва в музикалния проект.


По-късно ще бъдат обявени имената и на други артисти, които ще участват в проекта, както и датата на неговото издаване.

Феновете ще могат да изпращат своите оригинални текстове, поеми или истории до 31 март на адрес GlobalCitizen.org/Metamorphoses, като няма да имат ограничения в темите, за които ще пишат. След това артистите сами ще изберат едно от предложенията и ще го превърнат в песен.

„Metamorphoses“ има потенциала да разруши нашите възприятия за гласовете на креативността, за това какво мислят различните хора по света и за това кой има правото да бъде чут“, каза Бен Ловет от Mumford & Sons, който е един от създателите на проекта, заедно с изпълнителния директор на „Global Citizen“ Хю Евънс.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *