Евтини самолетни билети

Легендарният поет, композитор и изпълнител - Ленард Коен, почина на 82 годишна възраст. Светът загуби един от най-уважаваните творци и мечтатели в музиката.

„С дълбока тъга съобщаваме, че легендарният поет, композитор на песни и артист Ленард Коен си отиде. Изгубихме един от най-почитаните и плодотворни визионери в музиката“, написаха негови близки на официалната му страница във Facebook.

Възпоменателната церемония ще се състои в Лос Анджелис, като датата ще бъде обявена по-късно. Семейството на Ленард Коен моли да бъде уважено правото им на уединение в дните на дълбока скръб.


Коен е роден в канадската провинция Квебек и почти веднага след като се мести в Ню Йорк през 1966 г. става известен поет и романист, едва на 31 години.

Целта му е да пробие на музикалната сцена и скоро критиците започват да сравняват лиричната сила на песните му с тази на Боб Дилън.

Коен е вдъхновил мнозина музиканти и е носител на множество награди, включително е член на Залата на славата на рокендрола. Той рядко се е изкачвал високо в класациите за рок музика, като присъствието му бе понякога в категорията фолк-рок.

Най-прочутата му песен „Hallelujah“, в която се разказва за библейския цар Давид и се прави паралел между физическата любов и страстта за духовна връзка, е изпълнявана и интерпретирана стотици пъти след излизането си през 1984г. Той самият е разказвал, че е композирал песента години наред и на моменти е бил толкова отчаян, че не му се получава, че блъскал главата си в пода на хотела.

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music Entertainment
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.