Стиви Никс, легендарната певица и текстописка, чиято 30-годишна солова кариера включва седем студийни албума, иконични сингли и рекордни продажби от милиони копия, ще издаде делукс версии с ремастериран звук и досега неиздавана музика от първите й два албума “Bella Donna” и “The Wild Heart”.

В края на октомври певицата ще тръгне на 24 Karat Gold Tour, на което ще си партнира с Pretenders и което ще стартира от Phoenix на 25 октомври. На 4 ноември пък ще можем да се насладим на двата преиздадени албума, благодарение на Rhino.

“Bella Donna: Deluxe Edition” ще бъде достъпен като сет от три диска, а “The Wild Heart: Deluxe Edition” – от два. И двата албума ще излязат на 4 ноември. На същия ден ремастерирани версии на оригиналните албуми ще бъдат достъпни на CD и LP. Записите ще бъдат пуснати и в дигитален формат.


„Забавлявах се изключително много, докато работих върху “Bella Donna” и “The Wild Heart”, пишейки бележките към записите и слушайки демотата и различните версии на песните.”, коментира Nicks. „Бележките са много повече от просто записки, доближават се до разказ. Опитах се да накарам всеки, който се зачете в тях, да се почувства там. И мисля, че успях.”

Никс обединява сили с продуцента Jimmy Iovine за записването на дебютния си солов албум “Bella Donna” малко след излизането на “Tusk” на Fleetwood Mac и последвалото турне. Албумът й, който излиза през 1981, е сертифициран бързо с платина. До днес албумът е четворно платинен благодарение на класиките “Edge Of Seventeen”, “Stop Draggin’ My Heart Around” (с Tom Petty и Heartbreakers) и “Leather And Lace” (с Don Henley).

“Bella Donna: Deluxe Edition” ни представя неиздавани версии на “Edge Of Seventeen” и “Leather and Lace”, както и редки записи на “Blue Lamp” от Heavy Metal Soundtrack и “Sleeping Angel” от Fast Times At Ridgemont High Soundtrack. Делукс изданието включва и концерт от 1981 с изпълнения на песни от “Bella Donna” и някои от най-любимите песни на Fleetwood Mac.

През 1983 Никс се завръща с “The Wild Heart”, който достига до 5 място в класациите за албуми и става двойно платинен. В албума са включени хитове като “Stand Back”, “Nightbird” и “I Will Run To You” с Tom Petty и Heartbreakers. “The Wild Heart: Deluxe Edition” надгражда оригиналния запис с неиздавана версия на “All The Beautiful Worlds”, студийна сесия на “Wild Heart” и “Grabo”, която е B-страна на “Stand Back”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *