Ариана Гранде е в пълна истерия след кървавото нападение на концерта ѝ в Манчестър снощи. Цялото ѝ европейско турне, което трябваше да обхване Англия, Белгия, Полша, Германия и Швейцария, бе отменено. Причината са не само мерките са сигурност, но и здравословното ѝ състояние, което в момента е изключително нестабилно.

Близки на 23-годишната изпълнителка съобщават, че тя е абсолютно неутешима и е получила тежък пристъп на истерия заради трагедията тази нощ, информира БГНЕС.

„Съкрушена съм! Съжалявам от дъното на душата си за станалото. Просто нямам думи“, написа тя в Twitter.


Междувременно поддръжници на „Ислямска държава“ използваха социалните мрежи, за да „отпразнуват“ трагичния инцидент в Манчестър, който отне живота на най-малко 22 човека – при това най-вероятно тийнейджъри.

Акаунти в Twitter, свързани с ислямистката организация използваха хаштагове, за да публикуват „празнични“ съобщения и дори да окуражават извършването на подобни атаки и другаде.

Някои дори описаха нападението над концерта на Ариана Гранде като отмъщение срещу въздушните удари срещу Ирак и Сирия.

„Изглежда, че бомбите, които британските военновъздушни сили пуснаха върху децата на Мосул и Рака най-сетне се завръщат в #Манчестър“, гласи една от публикациите в микроблога. „Надяваме се, че извършителят е един от войниците на халифата“, написа пък друг потребител през социалната мрежа Telegram.

Трети използваха нападението в Манчестър, за да опънат банери с надписи „Началото бе в Брюксел и Париж, а с Лондон ние вече формираме (своя) държава“. Въпреки активността в социалните мрежи обаче терористичната групировка не е поела официално отговорност за случилото се.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.