Малко след като бе удостоен с престижната награда Classic BRIT "Icon" Award и изненадващо се появи до Ед Шийран на сцената на стадион Уембли в Лондон, световната супер звезда, тенорът Андреа Бочели обяви новия си албум "Sì" – първия му студиен проект с изцяло нови песни след 14 години. Световната премиера на изданието беше на 26 октомври 2018 г.

Андреа Бочели се колаборира с някои от най-големите музикални звезди в световен мащаб за албума „Si“ – събира се отново с Ед Шийран след оглавилия класациите сингъл „Perfect Symphony“ за чисто новата песен „Amo Soltanto Te“ (по музика на Ед и текст на Тициано Феро), както и с поп сензацията Дуа Липа за песента „If Only“.

Световната музикална звезда Джош Гробан и сопраното Аида Гарифулина също участват в албума с дуетни изпълнения с Бочели. „Si“ е първият албум на оперната звезда за последните 14 години – 16 изцяло нови песни и празник на любовта, семейството, вярата и надеждата.

Акцентът в новия албум е въздействащият дует между баща и син – 20-годишният Матео Бочели влиза под светлината на прожекторите за дует с Андреа във „Fall On Me“ – красива песен, която отразява връзката между родител и дете. Мелодията ѝ ще звучи във финалните надписи на дългоочаквания нов филм на Disney – „Лешникотрошачката и седемте кралства“ с участието на Кийра Найтли, Макензи Фой, Хелън Мирън и Морган Фрийман. Сингълът „Fall On Me“ излезе на 7 езика заедно със спиращо дъха музикално видео, разкриващо непоказвани до момента снимки на Андреа и Матео, избрани от техния семеен албум.

„Техниката ни е много различна, но има едно нещо, което прави гласовете ни много еднакви: отношението. Този характерен начин да изразяваш себе си чрез гласа си. По това си приличаме аз и Матео. Но това не се учи, не можеш да го манипулираш. Това е нещо, с което се раждаш“, обяснява Андреа.

Освен дуетната песен с Матео, албумът е със специалното участие и на другия син на Андреа – Амос Бочели, който изпълнява пиано партията в акустичната версия на „Sono Qui“ („I Am Here“) и „Ali di Libertà“. Песента „Vivo“ пък е емоционално посвещение към съпругата на Андреа – Вероника. „Sì“ е албум за сърцето и душата, позитивизма и семейството, мелодията и магията. Поради тази причина Бочели избира толкова просто, но силно заглавие.

„Във времето, в което живеем днес, твърде често казваме „Не“. Но „Да“ е думата, която изричаш, когато целуваш някого за първи път, когато си съгласен, когато искаш да накараш някого да се почувства добре. Поради хиляди причини „Да“ е думата – израз на позитивната, силната, човешка емоция.“

И така, в годината, в която празнува своя 60-ти рожден ден, Андреа Бочели с гордост се завръща там, откъдето започва всичко. Новият му, необикновен албум ни дава възможност да надникнем в личния свят на един необикновен артист и световна икона.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *