Simply Red тръгват на турне във Великобритания през есента на следващата година, за да популяризират предстоящия си албум „Blue Eyed Soul“, съобщи Contactmusic.

Изпълнителите на хита „Fairground“ ще изнесат 11 концерта. Турнето им ще започне с шоу на 6 октомври 2020 г. в Нюкасъл и ще приключи с концерт в Борнемут на 23 октомври същата година.

Фронтменът Мик Хъкнъл заяви, че се надява останалите членове на бандата, с които е на сцената от 2003 г., да дадат много от себе си в тези концерти.

През 2015 г. бандата издаде първия си албум от 8 години – „Big Love“. Макар че Мик 8 години не бе работил със Стив Люинсън, Кенджу Сузуки, Кевин Робинсън, Дейв Клейтън и Рони Рот, временната им раздяла означаваше, че фронтменът на бандата ще може да си създаде по-ясна представа за звученето й.

„Албумът „Stay“ на Simply Red от 2007 г. ме отдалечи от групата – каза той. – Дълго се питах какво точно е звученето ѝ. Сега знам, че то е оригинално. Всъщност не познавам друга банда, която да обединява в едно различни музикални елементи.“

„Blue Eyed Soul“ ще излезе на 8 ноември.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.