Мултиплатиненият изпълнител и автор на песни Шон Мендес ще представи новия си едноименен албум на 25 май 2018 г. Шон обяви новината със зашеметяващ девет часов лайвстрийм с екип от художници и декоратори, които в реално време създават арт инсталация, за да разкрият обложката на албума.

Новият студиен проект излиза след двойно платинения албум „Illuminate“ (2016) и „Handwritten“ (2014), който включва седемкратният платинен #1 сингъл “Stitches”, като и двата албума дебютират под #1 в класацията Billboard Top 200.


Месец след премиерата си пилотният сингъл от новия албум, “In My Blood”, е стриймван над 45 млн. пъти в дигиталните платформи и дебютира под #1 в iTunes в над 50 държави. Копродуценти на парчето са Шон Мендес и Teddy Geiger като те са и съавтори с участието на дългогодишните сътрудници на Shawn – Scott Harris и Geoff Warburton. “In My Blood” е зареждаща, вълнуваща и лична рок песен, която разказва за волята да преодоляваш.

В албума влизат още синглите “Lost In Japan”, „Youth“ с участието на Khalid, „Fallin’ All In You“ (в съавторство с Ед Шийран), “Particular Taste” (в съавторство с Райън от OneRepublic), „Like To Be You” с вокалите на Джулия Майкълс, която е и съавтор на парчето. В него звучи и китарно соло на Джон Мейър, който е негов музикален продуцент. Джулия Майкълс е автор и на сингъла „Nervous“.

Признат за еднa от 100-те най-влиятелни личности на 2018 г. от сп. TIME, Шон Мандес е реализирал над 10 млн. продадени албуми и 100 млн. сингли в световен мащаб и е генерирал над 11 млрд. стриймвания в дигиталните платформи и 4 млрд. гледания в YouTube.

Шон реализира 2 световни турнета с над 1 млн. продадени билети в легендарни зали в цял свят включително Madison Square Garden (Ню Йорк), Air Canada Centre (Торонто) и O2 Arena (Лондон). През февруари 2018 г. той е признат от ROI Influencer Media за „Най-влиятелен артист в социалните платформи“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.