В чест на Фреди Меркюри и легендарната музика на Queen и в очакване на предстоящия биографичен филм за групата – “Бохемска рапсодия”, певецът и автор на песни Шон Мендес представи акустична интерпретация на емблематичния за групата #1 хит от 1981 г. – “Under Pressure”.

Песента е продуцирана от Теди Гайгър, който се включва в нея и с вокали, и е първата от поредица от 3 кавър версии на популярни артисти в подкрепа на филма “Бохемска рапсодия”. Емоционалното изпълнение на Мендес отдава почит не само на Queen, но и на благотворителната инициатива на групата в памет на Фреди – The Mercury Phoenix Trust (MPT). Мендес, заедно с Universal Music Group (UMG) и Queen, ще дарят приходите от песента за каузите на MPT.


„За мен е чест да подкрепя легенди като Фреди и Queen с кавър версия на една от любимите ми песни – “Under Pressure”. Беше толкова вълнуващо да мина през всичко това с един от най-добрите си партньори и истински приятел‚ Теди Гайгър, за кауза, която е толкова близо до сърцата ни“, споделя Шон Мендес.

The MPT е организация, основана през 1992 от членовете на Queen – Брайън Мей и Роджър Тейлър и мениджъра на групата –  Джим Бийч, в подкрепа на световната борба със СПИН. Повече информация на mercuryphoenixtrust.com.

Филмът “Бохемска рапсодия” тръгва в кината на 2 ноември. Саундтракът към него излиза на 19-ти октомври.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *