Украинската електро поп певица Maruv и Warner Music Russia издадоха синглите „To Be Mine“ и „Don’t Stop“. Двата трака с още две други песни ще бъдат включени в краткия албум „Hellcat Story“. Той ще се появи в стрийминг платформите на 29 ноември. Всеки петък през този месец по една песен от албума ще бъде издавана като сингъл.

Митологията на „Hellcat Story“ е вдъхновена от романа на известната украинска писателка Олга Кобилянска “В неделя рано билки брала” от 1908 г.

„Това е единствената книга от училищната програма, която прочетох“, си спомня Maruv. „Беше наказанието на преподавателя ми: аз бях единствената, която трябваше да я прочете и след това да говори по нея пред целия клас. Прочетох я, плаках много и ще помня тази история до края на живота си. От една страна си е чист фолклор, но от друга- такава история се случва рядко в днешно време. Затова реших да я представя по мой собствен специален начин“.


To Be Mine е основата на историята”, обяснява Maruv. „Това е модерна интерпретация на празника Купа̀ла, когато младите момичета отпращат зов към истинските си сродни души. Моята песен е техния зов. Има фраза на португалски в песента, която може да се преведе като: Звездите блестят само нощем/но не ги следвай/следвай само гласа ми”.

Днес излезе и вторият епизод от проекта – „Don’t Stop“. Всички песни от ЕР-то ще излязат с музикални видеа, които ще сформират мистични кратки серии, пресъздавайки идеите и темата на класическия роман, като ще се смесят с уникалния стил и звучене на изпълнителката. Сериите са режисирани от украинската модна и костюмна дизайнерка и стилистка Яна Чаплигина.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *